Pellets

 • Närproducerad pellets med hög verkningsgrad
 • Hemleverans direkt till dörren eller hämta på plats
 • 8mm och 6mm
 • Stort leveransområde

45:- / säck

Våra säckar väger 16 kg /st.

Vi säljer svensk närproducerad pellets av hög kvalitet. Hämta på plats hos oss, eller få hemkörning om du bor i eller runt omkring Västerås, Enköping, Eskilstuna och Sandviken. Se vårt leveransområde här

Köp värmepellets billigt online

Letar du efter billig pellets har du kommit rätt – hos oss kan ni alltid köpa pellets billigt. Se till att fylla på lagren i god tid innan de kalla månaderna. Ju fler pallar du köper på en gång, desto mer sparar du.

Tips: Prata ihop dig med dina grannar för att dela på en leverans till lägre pris.
Just nu gäller följande priser:

Priser för hemkörning av pellets: pall och lösvikt

En pall består av 52 säckar.

Antal pallPris
13 pall +2 230:- /pall
8-12 pall2 340:- /pall
6-7 pall2 380:- /pall
4-5 pall2 540:- /pall
3 pall2 580:- /pall
2 pall2 780:- /pall
1 pall3 080:- /pall
Storsäck (650kg)Pris
1-9 st2 190:- /st
10 st +1 990:- /st
Bulk / lösviktPris
8 ton 2 540:- /ton 
5 ton2 680:- /ton
3 ton2 780:- /ton
2 ton2 940:- /ton
1,5 ton3 140:- /ton

Våra pellets är 8mm respektive 6mm i diameter och säljs till samma pris. Den är närproducerad i Spännarhyttan som ligger i Norberg, och håller högsta kvalitet tack vare en hög verkningsgrad.

Billig pellets från Scandbio

Våra pellets är inte bara prisvärda – de är närproducerade också.

Vanliga frågor om våra pellets

Den rök som bildas av förbränningen är extremt tunn och luktfri. Jämfört med annat organiskt bränsle som ved är det ett stort plus. Om du har grannar nära huset kommer de också gilla det du eldar!

Jämfört med olja och el är pelletsuppvärmning betydligt billigare, och ett smart val för miljön. Det finns många skäl till att använda det som värmekälla:

 • Ekonomiskt och smidigt jämfört med andra alternativ.
 • Bränslet kommer från det lokala näringslivet och den svenska skogen.
 • Effektivare än ved och kräver mindre arbete.  
 • Källaren håller sig varm vilket förhindrar fukt och mögel. Många källare är byggda för att värmas upp med en gammal oljepanna och när den försvinner kan det uppstå problem. En pelletsbrännare ser till att allt fungerar som det ska.
 • Lukten från skorstenen är närmast obefintlig och ingen synlig rök bildas.

Om du har tillräckligt med plats i källaren och vattenburen värme är pelletspanna en bra investering. Det är ett bekvämt sätt att värma upp hela bostaden och har ungefär samma driftkostnad som bergvärme.

En pelletspanna är helt automatisk och ställer in sig själv för att förbränningen ska vara så energieffektiv som möjligt. Att låta pellets sköta uppvärmningen i huset är enkelt. Pannan kan själv rengöra brännaren och är byggd så att aska hamnar i en separat behållare.

Med hjälp av en pelletskorg kan du höja mysfaktorn inomhus och använda pellets till att elda i braskaminen. Korgarna finns att köpa på byggvaruhus. Det blir mindre aska och är enklare att använda jämfört med vedträn.

Pelletskaminer finns i olika modeller för att passa storleken på byggnaden som ska värmas upp. En pelletskamin fungerar som en vedkamin men behöver inte matas med nytt bränsle manuellt. Du behöver bara fylla på kaminen en till två gånger per vecka. En kamin är ett utmärkt, billigare alternativ till direktverkande el. HEAT värmepellets passar alla slags kaminer och håller rumstemperaturen på en behaglig nivå under de kalla månaderna.

Träpellets är betydligt bättre både för miljön och för din plånbok, jämfört med användning av till exempel olja eller el för att värma upp huset. Några konkreta fördelar:

 • Tillverkade av naturlig skogsråvara.
 • 100% förnybart – ingen negativ inverkan på klimatet.
 • Bioenergi är ett hållbart val för framtiden.
 • Miljövänligt och resurseffektivt tack vare att restprodukter från sågindustrin utnyttjas.

Våra värmepellets finns i både storlekarna – 6mm och 8mm. Båda längderna har samma energivärde och brinner lika bra. Vilken sort du ska välja beror på vilken slags brännare du har, bland annat hur skruven ser ut. Hör med tillverkaren av din pelletsbrännare eller kolla manualen om du inte vet vilken som fungerar bäst. Du kan behöva justera matningen efter vilken längd du använder.

Med den långa vinter som vi har i Sverige krävs pålitliga, ordentliga metoder för att värma upp husen. Träpellets tillverkas av biprodukter från träindustrin, främst sågspån och kutterspån. De är naturligt energirika och lätta att lagra. De eldas med fördel i pelletspanna, pelletskamin eller pelletsbrännare.

Vi utgår från Ängelsberg och levererar till stora delar av Västmanland, Uppland och Gästrikland. Se vår leveranskarta här.

Se till att du har ett utrymme att förvara bränslet på. Det ska lagras på en torr plats, skyddat från regn och snö. Välj rätt storlek, 6mm eller 8mm – du kan läsa om vad som skiljer storlekarna åt längre upp på sidan.

Våra bränslepellets håller otroligt hög kvalitet och är närproducerade. Vi levererar pallar direkt hem till dig och svarar alltid på dina frågor för att du ska känna dig helt nöjd med ditt köp.

HEAT Energis värmepellets ger en stadig temperatur i huset till ett billigt pris. Vi bryr oss om att du som kund blir nöjd och att våra produkter håller högsta kvalitet. För att underlätta för dig erbjuder vi hemkörning. Dessutom blir det billigare om du köper i bulk och fraktkostnaden blir minimal om du köper 16 pallar eller fler. Det ska löna sig att vara kund hos oss.

En normalvilla behöver 6-8 pallar per år för att täcka dess energibehov.

Load More

Leverantör av pellets i Västerås, Enköping, Eskilstuna och Sandviken m.fl.

Förutom de ovan nämnda städerna täcker vårt leveransområde stora delar av Västmanland, Uppland och Gästrikland.

Vårt leveransområde innefattar ett stort antal orter, inklusive Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Falun, Borlänge, Gävle, Lindesberg, Hallstahammar, Köping, Arboga, Nora, Kopparberg, Ludvika, Fagersta och Sala, för att bara nämna några.

Osäker på om vi levererar hem till dig? Kontakta oss för svar.