fbpx

Hos oss betalar du säkert med Klarna!

Betala med Klarna - Heat Energi

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som vi får.

Pellets

Kommer röken från pellets att störa mina grannar?

Den rök som bildas av förbränningen är extremt tunn och luktfri. Jämfört med annat organiskt bränsle som ved är det ett stort plus. Om du har grannar nära huset kommer de också gilla det du eldar!

Vilka fördelar finns det med pelletseldning?

Jämfört med olja och el är det betydligt billigare att använda pellets som värmekälla, och ett smartare val för miljön. Fördelarna med att använda pellets:

 • Ekonomiskt och smidigt jämfört med andra alternativ.
 • Bränslet kommer från det lokala näringslivet och den svenska skogen.
 • Effektivare än ved och kräver mindre arbete.
 • Källaren håller sig varm vilket förhindrar fukt och mögel. Många källare är byggda för att värmas upp med en gammal oljepanna och när den försvinner kan det uppstå problem. En pelletsbrännare ser till att allt fungerar som det ska.
 • Lukten från skorstenen är närmast obefintlig och ingen synlig rök bildas.

Är det värt att investera i en pelletspanna?

Om du har tillräckligt med plats i källaren och vattenburen värme är pelletspanna en bra investering. Det är ett bekvämt sätt att värma upp hela bostaden och har ungefär samma driftkostnad som bergvärme.

 

En pelletspanna är helt automatisk och ställer in sig själv för att förbränningen ska vara så energieffektiv som möjligt. Att låta pellets sköta uppvärmningen i huset är enkelt. Pannan kan själv rengöra brännaren och är byggd så att aska hamnar i en separat behållare.

Kan jag använda era pellets i min braskamin?

Med hjälp av en pelletskorg kan du höja mysfaktorn inomhus och använda pellets till att elda i braskaminen. Korgarna finns att köpa på byggvaruhus. Det blir mindre aska och är enklare att använda jämfört med vedträn.

Hur fungerar en pelletskamin?

Pelletskaminer finns i olika modeller för att passa storleken på byggnaden som ska värmas upp. En pelletskamin fungerar som en vedkamin men behöver inte matas med nytt bränsle manuellt. Du behöver bara fylla på kaminen en till två gånger per vecka. En kamin är ett utmärkt, billigare alternativ till direktverkande el. HEAT värmepellets passar alla slags kaminer och håller rumstemperaturen på en behaglig nivå under de kalla månaderna.

Hur miljövänligt är det att elda med pellets?

Träpellets är betydligt bättre både för miljön och för din plånbok, jämfört med användning av till exempel olja eller el för att värma upp huset. Några konkreta fördelar:

 • Tillverkade av naturlig skogsråvara.
 • 100% förnybart – ingen negativ inverkan på klimatet.
 • Bioenergi är ett hållbart val för framtiden.
 • Miljövänligt och resurseffektivt tack vare att restprodukter från sågindustrin utnyttjas.

Är era pellets 8mm eller 6mm?

Våra värmepellets finns i både storlekarna – 6mm och 8mm. Båda längderna har samma energivärde och brinner lika bra. Vilken sort du ska välja beror på vilken slags brännare du har, bland annat hur skruven ser ut. Hör med tillverkaren av din pelletsbrännare eller kolla manualen om du inte vet vilken som fungerar bäst. Du kan behöva justera matningen efter vilken längd du använder.

Vad är pellets?

Med den långa vinter som vi har i Sverige krävs pålitliga, ordentliga metoder för att värma upp husen. Träpellets tillverkas av biprodukter från träindustrin, främst sågspån och kutterspån. De är naturligt energirika och lätta att lagra. De eldas med fördel i pelletspanna, pelletskamin eller pelletsbrännare.

Var levererar ni?

Vårt leveransområde är stort och täcker stora delar av Västmanland, Uppland och Gästrikland. Det innefattar ett stort antal orter, inklusive Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Falun, Borlänge, Gävle, Lindesberg, Hallstahammar, Köping, Arboga, Nora, Kopparberg, Ludvika, Fagersta och Sala, för att bara nämna några.

 

Osäker på om vi levererar hem till dig? Vänligen kontakta oss för svar.

Vad ska jag tänka på innan jag beställer?

Se till att du har ett utrymme att förvara bränslet på. Det ska lagras på en torr plats, skyddat från regn och snö. Välj rätt storlek, 6mm eller 8mm – du kan läsa om vad som skiljer storlekarna åt längre upp på sidan.

Varför ska jag välja träpellets från HEAT Energi?

Våra bränslepellets håller otroligt hög kvalitet och är närproducerade. Vi levererar pallar direkt hem till dig och svarar alltid på dina frågor för att du ska känna dig helt nöjd med ditt köp.

 

HEAT Energis värmepellets ger en stadig temperatur i huset till ett billigt pris. Vi bryr oss om att du som kund blir nöjd och att våra produkter håller högsta kvalitet. För att underlätta för dig erbjuder vi hemkörning. Dessutom blir det billigare om du köper i bulk och fraktkostnaden blir minimal om du köper 16 pallar eller fler. Det ska löna sig att vara kund hos oss.

Hur mycket pellets går åt per år?

En normalvilla behöver 6-8 pallar per år för att täcka dess energibehov.

Björkved

Hur ska man förvara björkved?

En bra plats att förvara björkved på är någonstans där sol och vind kommer åt veden, men inte regnvatten. För att undvika att veden blir blöt är det bra att ha ett tak över. Väggar är inte nödvändiga, men om man väljer att ha väggar för säkerheten och stabilitetens skull är det bra att se till att de släpper in vind.

Vad kostar björkved?

Kostnaden på ved kan variera, men trots detta erbjuder vi alltid billig björkved relativt våra konkurrenter.

Vilken ved är bäst?

Björkved har högst energiinnehåll av de olika vedsorterna. Detta innebär att du får mer värme från samma mängd ved än om du skulle använda någon annan trädsort.

Hur länge ska ved torka?

För önskad effekt bör ved torka som minst över sommaren.

Värmeloggs

Vad är värmeloggs?

Loggs är ett bränsle som består av sammanpressad spån och är i storlek som en tegelsten. Hos HEAT energi hittar du billiga värmeloggs året runt.

Värmeloggs eller ved – vad är bäst?

Många undrar om det går bra att använda värmeloggs istället för ved, eller hur värmeloggs presterar jämfört med ved. Svaret på den första frågan är att det går alldeles utmärkt, och på den andra blir svaret att det i många fall är ett bättre alternativ. Här är några av fördelarna med värmeloggs:

 • Kräver ingen torkning
 • Du slipper klyva och hugga ved
 • Mindre jobb med släpning och travning, då värmeloggs p.g.a. sin enhetliga form mycket lättare kan staplas på höjden
 • Värmeloggs tar betydligt mindre plats än ved

Hur eldar man bäst med värmeloggs?

För att elda med värmeloggs lägger man dem på en glödbädd. Detta fungerar i alla eldstäder.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på telefon: mejla oss.

Kontakta oss