Björkved

65,00 kr2 180,00 kr

Vår björkved är 30 cm lång och säljs säckvis per kubikmeter eller per liter. Den är torkad, kluven och kan användas direkt till uppvärmning. Ved av björk fungerar utmärkt som brasved och ger mer energi än ved av till exempel barrträd. Det går också att beställa andra mått och träslag.

För hemleverans av björkved tillkommer en transportavgift på 700 kr, beställer du pellets samtidigt tillkommer ingen transportavgift.

 

 

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Leverans

Från oss kan du enkelt beställa. Vi levererar direkt hem till din dörr, vilket gör att du både sparar pengar och tid om du beställer från oss!

Observera att det endast går att beställa inom vårt leveransområde som täcker stora delar av Västmanland, Uppland och Gästrikland, se leveranskarta. Vi levererar bland annat till Västerås, Enköping, Eskilstuna och Sandviken.

Leveranstid: inom 10 arbetsdagar.

Leveransområde:

 

Prisspecifikation

Produkttyp Pris kr/m³ stjälpt mått
Småsäck (40 l) Torr 65 kr/st
2m³ (pall) Torr 1090kr/m³

Dagsaktuella priser med reservation för ändringar.

Vanliga Frågor

Hur ska man förvara björkved?

En bra plats att förvara björkved på är någonstans där sol och vind kommer åt veden, men inte regnvatten. För att undvika att veden blir blöt är det bra att ha ett tak över. Väggar är inte nödvändiga, men om man väljer att ha väggar för säkerheten och stabilitetens skull är det bra att se till att de släpper in vind.

Vad kostar björkved?

Kostnaden på ved kan variera, men trots detta erbjuder vi alltid billig björkved relativt våra konkurrenter.

Vilken ved är bäst?

Björkved har högst energiinnehåll av de olika vedsorterna. Detta innebär att du får mer värme från samma mängd ved än om du skulle använda någon annan trädsort.

Hur länge ska ved torka?

För önskad effekt bör ved torka som minst över sommaren.