fbpx

Hos oss betalar du säkert med Klarna!

Betala med Klarna - Heat Energi

Kutterspån till stallströ och isolering

Beställ här

Oavsett om du är ute efter strö till häst och hästbox, eller letar efter kutterspån för isolering har vi lösningen för dig till ett rimligt och billigt pris.

Vi vill ge det bästa till dig och ditt djur. Vårt naturliga kutterspån håller hög kvalitet och har en bra uppsugningsförmåga, och används därför ofta på golvet i stallboxar, i hönshus eller i burar hos gnagare. Det är ett kostnadseffektivt sätt att hålla utrymmet rent och fräscht, samtidigt som det ger ifrån sig en god doft.

Priser kutterspån och ströbalar

Hemkörning av kutterspån kostar 700 kr.
Beställer du pellets med hemleverans samtidigt bjuder vi dock på hemkörningen av kutterspånet.

Smidiga balar underlättar hantering och förvaring

Våra balar är lätta att hantera, transportera och förvara. De väger inte mer än att de flesta klarar att lyfta och bära dem. I annat fall kan du ta hjälp av en säckkärra för att förflytta dem.

Ett par balar får plats i bagageutrymmet på en medelstor bil. De är lätta att förvara eftersom de tar liten plats och inplastningen gör att de kan förvaras utomhus. Annat spån måste förvaras under tak och helst fuktfritt.

Använd så mycket du behöver i taget

Spånet är hårt packat i varje bal och räcker länge. Det är enkelt att med hjälp av en kniv öppna ströbalarna och ta loss “skivor” utifrån hur mycket du behöver. Du behöver alltså inte använda hela förpackningen på en gång.

Kutterspån är hygieniskt och suger upp urin effektivt

Med kutterspån blir det lätt att göra rent hos hästen. Ströet ligger stilla i boxen och suger upp väta och urin effektivt.

Kutterspån av hög kvalitét
Spån har många fördelar och användningsområden

Om kutterspån och dess historia

Ströet består av små, mjuka flisor av trä. Det är en restprodukt som består av det träavfall som blir över från sågverk, när träråvaror bearbetas med hjälp av olika maskiner. Förr i tiden var det vanligt att man använde det till isolering i hus, i såväl väggar som tak och golv. Än idag används det till värmeisolering, oftast vid renovering av äldre byggnader.

Spånet brukade vara ett problem för sågverken, innan man upptäckte hur bra egenskaper det hade till användning av isolering och som strö till djuren. Vid framställningen av en träprodukt kan träråvaran bli till så mycket som hälften sågspån.

Förnybar naturresurs och miljövänligt val

Kutterspån är en naturlig produkt som inte kräver någon extra energiförbrukning för att tillverka, eftersom det är en restprodukt från sågindustrin. Skogen är en förnybar naturresurs som ständigt föds på nytt i Sverige. Kutterspån är därför bland det mest naturliga och miljövänliga strö du kan välja.

Hemleverans av sågspån sparar dig tid och arbete

Vi erbjuder hemleverans av balar för att spara dig tid och jobb. Pellets, ved, loggs och ströbalar kan även köpas direkt vid vår platshandel i Ombenning – du behöver då inte beställa i förväg. Platshandel är öppen vardagar klockan 14-17.

Vår leverans utgår från Ängelsberg och går därifrån till stora delar av Västmanland, Uppland och Gästrikland. Vårt leveransområde innefattar ett stort antal orter, bland andra Lindesberg, Hallstahammar, Köping, Arboga, Nora, Kopparberg, Ludvika, Fagersta, Sala, Västerås, Enköping, Eskilstuna och Sandviken.

Billigt kutterspån till hästen

Kutterspån är ett populärt val bland många hästägare som strö i boxarna. Spån på ett betonggolv fungerar värmeisolerande och gör renhållningen smidig. Om du använder halm inne i boxen är det också en bra ide att lägga ett lager spån underst – det suger upp urin och ger bättre lukt och luft i stallet.  

Vad skiljer vårt kutterspån från annat stallströ?

Med kutterspån behöver du inte tänka på att förvara stora högar strö under tak. De inplastade balarna tar lite plats och kan smidigt öppnas när det behövs. Annat spån drar lätt till sig fukt när det ligger på förvaring, men med vårt kutterspån är det inget du behöver oroa dig över.

Både våra balar med torv och kutterspån fungerar bra som användning i hästboxen. Fördelen med spån är att spillningen är lättare att se mot det ljusa, och kan därför underlätta för dig när du ska mocka. Det ger också en ljus känsla i stallet överlag.

Hellre kutterspån än halm

Säkrare strömedel än halm

Kutterspån är ett fullgott alternativ till halm som strömedel, med fördelen att det tar betydligt mindre plats att lagra. En del hästar och ponnyer tycker det är gott att ständigt tugga i sig halmen de står på vilket kan orsaka problem. Då är det bättre att byta till ett strö som till exempel spån. Risken med halm är dessutom att det kan vara dammigt eller till och med mögligt.

Strö till hönshuset och kaninen

Vårt sågspån kan också användas i hönshus och i buren till kanin, marsvin eller annan gnagare. Det har en isolerande effekt som gör att det blir varmt för djuren att vistas på golvet. Kutterspån underlättar också för att hålla rent hos hönsen och smådjuren – det suger upp väta effektivt och du kan fylla på med nytt och rent spån när det behövs.  

Kutterspån för hållbar isolering

Vill du isolera ditt hus hållbart är kutterspån ett naturligt val. Det är ett hygroskopiskt naturfiber vilket kan förhindra mögel bättre än oorganiska material. Tak, golv och väggar kan isoleras med hjälp av spånet. För dig som har ett äldre hus eller ekohus används ofta sågspån. Till exempel kan utrymmet mellan bjälkarna på vinden fyllas med ett tjockt lager på 50-100cm. Det isolerar bra mot kyla, samtidigt som det stänger ute värme på sommaren. Att göra ett ordentligt isoleringsjobb på vinden lönar sig – du sparar uppvärmningskostnader vilket gör att investeringen betalar sig själv i längden.

Köp kutterspån till bästa pris

Vi strävar efter att erbjuda billigt kutterspån och liknande produkter i hög kvalitet till en rimlig kostnad. Du som kund ska alltid kunna känna dig nöjd med ditt köp. Klicka här för att se våra aktuella priser på sågspån och andra produkter, eller på knappen nedan för att beställa direkt.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på telefon: mejla oss.

Kontakta oss